Гурт "Metallica" зібрав понад 1 мільйон доларів для України
10:00 04.06.2022
256

Американський рок-гурт Metallica зібрав 1 млн доларів для організації World Central Kitchen (WCK) та їхньої ініціативи #ChefsForUkraine з безкоштовної роздачі обідів та продуктових наборів для людей, які стали біженцями через воєнну агресію росії.

Як відомо, благодійний збір стартував 4 квітня. Музикантам вдалося зібрати мільйон доларів трохи більше, ніж за два місяці.

Спочатку Metallica поставила за мету зібрати 500 тис. доларів для України і закликала своїх фанатів робити пожертвування. Загалом фан-клуби Metallica зібрали 60 тис. доларів. Найбільший внесок зробили фани з нікнеймом MASSter of Puppets, який пожертвував 21150 доларів, та OVERKILL.PL, який пожертвував 1236 доларів. Крім того, у рамках «Місяця дарування» гурт продавав різноманітні товари, гроші з продажу яких також увійшли в зібрану суму.

«Ця війна в Україні змусила нас почуватися безпорадними та спустошеними через людей, які залишають свої домівки. Спостерігаючи за роботою WCK у Східній Європі, ми можемо бачити вплив нашого збору», – йдеться у заяві гурту.

На гроші, які зібрав гурт Metallica, WCK роздала понад 31 млн обідів у понад 230 містах і селищах Східної Європи, у тому числі в тих регіонах України, які перебувають близько до обстрілів і російського кордону.

«Пройшло трохи більше трьох місяців з того часу, як WCK вперше почала підтримувати людей, переміщених усередині та за межами України, роздаючи обіди та продуктові набори сім'ям по всьому регіону. Ми дуже вдячні неймовірній сім'ї Metallica за підтримку наших зусиль», – прокоментував Нейт Мук, генеральний директор WCK.

Нагадаємо

Благодійний фонд All Within My Hands відомого американського метал-гурту Metallica пожертвував українцям 500 тисяч доларів.

На підтримку України гурт Scorpions змінив текст хіта Wind of Change. В оригіналі Wind of Change співаються рядки "Follow the Moskva down to Gorky Park" ("Йди в Москву до Парку Горького"), але вокаліст замінив їх словами "Now listen to my heart, it says Ukrainia" ("А тепер послухай моє серце" – воно каже Україна").

Відомий британський рок-гурт Pink Floyd, який записав спільний кліп з лідером гурту “Бумбокс” Андрієм Хливнюком, продовжує збирати кошти для українців. Після організації кількох благодійних концертів, музиканти запустили мерч.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також