Варшава заявила про "дискримінацію" поляків в Україні - українське МЗС відкинуло таке твердження
15:47 30.10.2021
257

Заступник глави МЗС Польщі Шимон Шинковський вель Сенк заявив, що поляки в Україні нібито зазнають "дискримінації". МЗС України вже відреагувало на заяву.

"Категорично відкидаємо твердження заступника міністра закордонних справ Польщі Шимона Шинковського вель Сенка про нібито "дискримінацію" поляків в Україні. Використання подібіних тверджень відносно становища польської спільноти в Україні є щонайменше некоректним. Воно вводить в оману наші суспільства, не відображає реального стану дружніх і партнерських відносин України та Польщі", - зазначив Ніколенко.

Він висловив здивування, що ця заява пролунала наступного дня після успішного засідання у Варшаві консультаційної комісії з питань задоволення освітніх потреб представників української меншини в Польщі і польської меншини в Україні, яка підтвердила взаєморозуміння і обопільну відкритість до конструктивного діалогу.

"Закликаємо польську сторону утримуватися від політичних оцінок, які дисонують з реальними намірами і кроками сторін задля зміцнення партнерства України і Польщі у різних сферах", - наголосив Ніколенко.

Як повідомлялося, заступник глави МЗС Польщі Шимон Шинковський вель Сенк заявив, що поляки в Україні зазнають дискримінації щодо свободи віросповідання, доступу до освіти рідною мовою та свободи слова. За його словами, "становище поляків в Україні змінюється в гірший бік", це відбувається через об'єктивні та суб'єктивні чинники. Одним із об'єктивних факторів, на його думку, є соціально-економічна ситуація, яка спонукає людей польського походження в Україні емігрувати.

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також