Ціни на нафту впали до січневого мінімуму
20:30 21.11.2022
256

Ціни на нафту продовжили падіння, оскільки Саудівська Аравія та інші країни ОПЕК обговорюють збільшення видобутку разом із Китаєм, який посилює свої антиковідні обмеження, що погіршує перспективи попиту.

Про це повідомляє Bloomberg.

Січневі ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 4,07 долара, або на 4,7%, до 82,93 долара за барель на 16:43 за Гринвічем.

Грудневі ф’ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) впали на 4,48 долара, або 5,6%, до 75,60 долара перед закінченням терміну дії контракту пізніше в понеділок. Більш активний січневий контракт знизився на 4,05 дол, або на 5%, до 76,04 дол за барель.

Як повідомив The Wall Street Journal, збільшення видобутку на до 500 тис барелів на день буде обговорюватися на зустрічі ОПЕК+ 4 грудня.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзники, разом відомі як ОПЕК+, нещодавно знизили цілі видобутку, і цього місяця фактично лідер Саудівської Аравії міністр енергетики заявив, що група залишатиметься обережною.

Випуск більшої кількості нафти в той самий час, коли низький попит на паливо в Китаї та зміцнення долара США можуть спрямувати ринок глибше в контанго, спонукаючи нафту більше надходити до сховищ і штовхаючи ціни ще нижче, сказав директор відділу енергетичних ф’ючерсів у Mizuho в Нью-Йорку Боб Яугер.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також