Туреччина відкрила кордон з Вірменією, який був закритий 35 років
20:00 11.02.2023
254

На турецько-вірменському кордоні вперше за 35 років відкрили пункт пропуску для доправлення гуманітарної допомоги з Вірменії людям, постраждалим від потужних землетрусів на півдні Туреччини.

Про це повідомляє Anadolu.

"Відразу після землетрусу, крім пошуково-рятувальної групи з 28 осіб і технічного обладнання, пакет екстреної допомоги вірменського народу, включаючи 5 вантажівок зі 100 тоннами їжі, медикаментів і води, також вирушив до Адиямана, пройшовши через Аліканські прикордонні ворота сьогодні вранці", - написав у Twitter спеціальний представник Туреччини у Вірменії Сердар Кіліч.

Аліканський прикордонний пункт пропуску попереднього разу використовувався в 1988 році, коли у Вірменії стався сильний землетрус, і Туреччина надсилала до постраждалих районів допомогу.

Торік Туреччина й Вірменія домовились якомога швидше відкрити сухопутний кордон для громадян третіх держав, які відвідують обидві країни. У межах цих зусиль від лютого 2022 року сторони відновили комерційні рейси, які до того перебували під забороною впродовж двох років.
 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також