У Бразилії виростять генно модифіковану цукрову тростину
19:30 07.03.2018

З метою запобігання втрат врожаю внаслідок шкідників, у 2017 році в Бразилії було дозволено комерційне використання ГМ цукрової тростини, наразі закладено першу плантацію площею 400 га.

Розроблений технологічним центром муніципалітету Канавиейра (СТС) сорт тростини з генами, стійкими до тростинного шкідника Cane Borer зацікавив близько сотні місцевих виробників, повідомляє news.agropages.com.

Тростинний шкідник є однією з головних проблеми бразильських виробників цукру, який щорічно завдає шкоди промисловості на суму 1,5 млрд доларів.

Експерти розглядають розробку стійких сортів тростини як ключ до підвищення врожайності сільгоспкультур, збільшення прибутку та зменшення витрат виробництва у промисловості, яка бореться з низькими світовими цінами на цукор.

Колишній виконавчий директор компанії Monsanto повідомив, що в найближчі три роки площі під стійкою до шкідника культурою планується збільшити до 1,5 млн. га.

«Ми збираємося створити портфель різновидів із цією характеристикою опору. Наша ідея — домогтися схвалення одного або двох нових сортів у цьому році», — сказав він.

Заснований в 1969 році і підтримуваний приватними і державними установами, CTC є найбільшим у світі центром досліджень цукрової тростини.

Джерело: SuperAgronom.com

Читайте також