У НАТО анонсували навчання з ядерного стримування
14:01 12.10.2022
253

Наступного тижня НАТО проведе чергові щорічні навчання з ядерного стримування на тлі неодноразових погроз президента Росії Владіміра Путіна застосувати ядерну зброю.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу в Брюсселі

«У четвер я головуватиму на черговому засіданні Групи з ядерного планування. Основною метою ядерного стримування НАТО завжди було збереження миру, запобігання насильству та стримування агресії», - заявив Столтенберг.

«Наступного тижня НАТО проведе давно заплановані навчання зі стримування, Steadfast Noon. Це звичайні навчання, що проводяться щороку. Щоб наші сили стримування залишалися надійними, безпечними та ефективними», - повідомив Генсек.

У щорічних навчаннях "Steadfast Noon" візьмуть участь 14 країн-членів НАТО і літаки, здатні нести ядерні заряди, але без застосування боєзарядів з ядерними зарядами. Звичайні літаки, а також літаки спостереження і дозаправки також регулярно беруть участь у навчаннях.

Він наголосив, що навчання, які матиме Альянс, були заплановані задовго до нападу на Україну. Вони мають забезпечити ефективність сил ядерного стримування НАТО.
 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також