У Пекіні провели репетицію відкриття Олімпіади
12:49 23.01.2022
259

На Національному стадіоні КНР «Пташине гніздо» у Пекіні відбулася репетиція церемонії відкриття зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Про це повідомляє Сіньхуа, передає Укрінформ.

За словами організаторів, участь у комплексній репетиції церемонії відкриття, що відбудеться 4 лютого, взяли близько 4 тисяч осіб. Через холодну погоду та пандемію COVID-19 її тривалість вирішили скоротити до 100 хвилин.

«Церемонія відкриття, відмінними рисами якої стануть низьковуглецеві та науково-технологічні інновації, покликана висловити прагнення сформувати спільноту єдиної долі людства та провести «економні, безпечні та яскраві» Ігри», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Пекін стане першою в історії столицею літніх та зимових Ігор. А Чжан Імоу, який був постановником церемоній відкриття та закриття літньої Олімпіади-2008 у Пекіні, стане першим в історії режисером церемоній як літніх, так і зимових Олімпійських ігор.

Нагадаємо, зимові Олімпійські ігри у Пекіні відбудуться з 4 до 20 лютого. Україну на них представлять 45 спортсменів у 12 дисциплінах.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також