У Польщі виставлятимуть на аукціон автомобілі нетверезих водіїв
20:07 18.03.2024
301

У Польщі конфісковуватимуть та виставлятимуть на аукціон автомобіл водіїв, яких затримали  за керування у нетверезому стані. Згідно з новим законодавством, авто буде конфісковане у водія, якщо у його крові 1,5 проміле алкоголю, незалежно від того, чи вчинив він ДТП чи ні. 

Про це пишуть українські ЗМІ з посиланням на The Warsaw.

З 14 березня набули чинності зміни до Кримінального кодексу, за якими, крім іншого, передбачено конфіскацію автомобілів за керування у нетверезому стані. За новими правилами, автомобілі п'яних водіїв почнуть конфіскувати та виставляти на аукціон.

Згідно з новим законодавством, автомобіль буде конфісковано у водія, якщо: у його крові не менше 1,5 проміле алкоголю, незалежно від того, чи вчинив він ДТП чи ні; у його крові більше 1 проміле і він скоїв ДТП; водій неодноразово за останні два роки керує автомобілем у стані алкогольного сп'яніння (понад 0,5 проміле); водій скоїв ДТП у тверезому вигляді, але втік з місця події.

Конфісковані автомобілі надходитимуть на аукціони. Стартова ціна на першому аукціоні складе 75% вартості автомобіля, визначеної експертом. Якщо на першому аукціоні не знайдеться покупець, то стартова ціна на другому аукціоні знизиться до 50% від вартості автомобіля.

В аукціоні зможуть взяти участь усі, хто не має боргів перед державою та має польське громадянство.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також