У США зафіксована рекордна інфляція
17:32 10.12.2021
252

Рівень інфляції у Сполучених Штатах досяг історичного максимуму за останні майже чотири десятиліття через високий споживчий попит та обмеження пропозицій, пов’язаних із наслідками пандемії.

Про це, як повідомляє The Wall Street Journal, свідчать дані Міністерства праці США за листопад.

«Індекс споживчих цін, який визначає, скільки покупці платять за товари та послуги, зріс на 6,8% у листопаді в порівнянні з тим же місяцем минулого року. Це відзначило найшвидший темп (зростання інфляції – ред.) з 1982 року», - зауважує видання.

Крім того, звертається увага, що листопад 2021 року став шостим місяцем поспіль, коли у США був зафіксований рівень інфляції понад 5%.

При цьому відзначається, що впродовж листопада ціни помітно збільшились на транспортні засоби, оренду, меблі та авіаквитки. Деякі ціни на енергоносії демонстрували ознаки послаблення, втім бензин як основний вид пального дорожчав другий місяць поспіль в середньому на 6,1%. Водночас минулого місяця знизилися ціни на відпочинок та комунікації.

Водночас підкреслюється, що тенденція зростання цін у листопаді була зафіксована перед появою варіанту Омікрон COVID-19, який вважається новою загрозою під час пандемії, у тому числі для економічного розвитку.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також