Угорські фермери протестують проти безмитного ввезення української продукції
19:47 09.02.2024
270

9 лютого біля контрольно-пропускного пункту "Захонь" на угорсько-українському кордоні відбувся протест угорських фермерів. Вони висловили своє невдоволення рішенням Єврокомісії дозволити безмитне ввезення продукції з України ще на один рік, повідомляє Világgazdaság.

Протест, під час якого було використано трактори та іншу сільськогосподарську техніку, охопив сотні метрів біля кордону. Акцію організували Асоціація спілок угорських фермерів і фермерських кооперативів та Національна сільськогосподарська палата, які заявили, що рішення Єврокомісії шкодить інтересам Європейського Союзу та його фермерів.

Фермери стверджують, що імпорт продукції з України, зокрема ГМО-продуктів, ставить під загрозу європейське сільське господарство і може призвести до банкрутства європейських виробників та переробників.

За коментарем речника Держприкордонслужби України Андрія Демченка для "Української правди", угорська сторона заздалегідь інформувала про плановану акцію, при цьому рух вантажівок через кордон не був заблокований.

Ця протестна акція відбулася на тлі аналогічних протестів польських фермерів, які також висловлювали невдоволення рішенням Єврокомісії, ускладнивши рух через деякі пункти пропуску на польсько-українському кордоні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також