Світові лідери у своїх різдвяних зверненнях згадали Україну та закликали підтримувати українців
17:08 25.12.2022
255

Прем’єрка Литви Інгріда Шимоніте

Для мене суть Різдва найбільше відкривається в Бучі, в Україні, там стоїть ялинка, вогні на якій запалюють серця місцевих мешканців. Зустріньмо Різдво з почуттям любові, віри та співчуття до тих, кому зараз особливо важко. Підтримуймо жителів України, чим можемо. Це найкращий подарунок людяності та надії на те, що разом ми можемо розвіяти навіть найчорніші хмари.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

Доки не настав мир, ми повинні підтримувати тих, хто зазнає нападу, погроз і пригноблення. Жорстокий російський напад на Україну, повернення війни в Європу, жахливі страждання українців, як і побоювання ескалації бойових дій, – усе це лякає багатьох людей у нашій країні. Але ми не піддалися паніці, ми не дозволили внести розкол у наші лави. Найбільше наше бажання цього року – щоб знову настав мир і найбільше цього хочуть українці, які були змушені покинути свою країну і приїхати в Німеччину, так і їхні родини в Україні.

Прем’єрка Фінляндії Санна Марін

Багато українців будуть святкувати це Різдво і проходити зиму без електроенергії, води й опалення, тому що російські снаряди руйнують українські міста й інфраструктуру. Зараз, на Різдво, скрута українців особливо резонує у наших серцях. Ніхто не хотів би мати таке Різдво… Кожен із нас може допомогти у свій спосіб - присвятивши час для допомоги українцям чи внеском у благодійну організацію. Очевидно, що росія зумисно шантажує Фінляндію та усю Європу питанням постачання енергоресурсів, намагаючись підірвати нашу об’єднану підтримку України. Ми не піддамося на цей тиск і шантаж.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн

Святкуючи Різдво, згадаймо цей знаменний рік. Рік, коли ми подолали труднощі, безпрецедентну енергетичну кризу та виявили солідарність з українцями, які захищають свою країну. Рік, який розкрив душу та силу Європи. Щасливого Різдва всім.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також