США дозволили першу передачу конфіскованих російських активів для України
10:56 11.05.2023
257

Генеральний прокурор США Меррік Гарленд у середу санкціонував перше передання конфіскованих російських активів Україні з метою відбудови.

Як повідомляє Reuters, це будуть кошти російського олігарха Костянтина Малофєєва, які конфіскував суд США через звинувачення в ухилянні від санкцій. Їх можна передати Україні згідно з бюджетною поправкою, ухваленою у грудні 2022 року.

«Сьогодні я оголошую, що дозволив першу в історії передачу конфіскованих російських активів для використання в Україні.  Конфіскація активів відбулася після того, як я оголосив у квітні минулого року про висунення обвинувачення російському олігарху Костянтину Малофєєву за звинуваченнями в ухиленні від санкцій», — сказав Гарланд.

Загальна сума конфіскованих активів складає 5,4 мільйона доларів. 

Також, в минулу п'ятницю Костін повторив заяву Гарланда, додавши, що дві країни посилають чітке повідомлення: «Не буде імунітету та безкарності за міжнародні злочини». 

«Сьогодні ми спостерігаємо дозвіл на передачу конфіскованих активів у розмірі 5,4 мільйона доларів США Державному департаменту з метою відновлення зруйнованої війною України», — додав Костін. 

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також