Україна отримала від ЄС другий транш макрофінансової допомоги
15:00 25.10.2021
256

Європейська комісія передала Україні 600 мільйонів євро другого траншу в межах макрофінансової допомоги. У грудні 2020-го Україна отримала попередні 600 мільйонів.

Про це йдеться в заяві Єврокомісії.

Там нагадали, що транш Україні є частиною пакету допомоги на 3 мільярди євро, які розділили між 10 країнами. Так ЄС хоче допомогти відновити економіку після COVID-19.

"Це другий і останній транш у рамках поточної програми МЗС України після першої виплати 600 мільйонів євро в грудні 2020 року. Завдяки цій виплаті непогашена сума кредитів Україні в рамках її численних програм макрофінансової допомоги досягає 4,4 млрд євро", – йдеться в повідомленні.

За словами виконавчого віцепрезидента Єврокомісії з економічних питань Валдіса Домбровскіса, транш розміром 600 млн євро, виділений сьогодні, є явною ознакою підтримки ЄС програми реформ в Україні.

"Україна доклала значних зусиль для виконання умов програми, а також домоглася задовільного прогресу з МВФ", – зазначив він.

Водночас Домбровскіс висловив упевненість, що Європейський союз, надаючи фінансову та технічну підтримку, допомагає поліпшити рівень життя українського народу. 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також