Євросоюз передав правоохоронцям України 90 авто на майже €2 млн
15:11 10.06.2022
278

Європейський Союз завершив поставку 90 автомобілів органам системи внутрішніх справ та офісу генерального прокурора України на майже два мільйони євро.

Про це у вівторок, 7 червня, повідомляє пресслужба представництва ЄС в Україні.

У найближчий час правоохоронцям також буде передано 1200 бронежилетів і 1200 балістичних касок.

Схожий пакет допомоги також отримають Державна прикордонна служба, Державне бюро розслідувань та Офіс генпрокурора.

Передане спорядження має забезпечити комплексний захист правоохоронців, оскільки вони не лише підтримують громадський порядок, розслідують злочини, але й виконують складну роботу на територіях, що потерпає від російської агресії.

“Те, що ми зараз тут і маємо змогу передати ці 90 автомобілів – чергове свідчення нашої рішучої підтримки українських партнерів. Ми продовжуватимемо надавати практичну допомогу та залишатимемось надійним союзником у ці непрості часи”, – зазначив керівник операційного департаменту КМЄС Удо Моллер.

Загальна мета програми “ПРАВО-Поліція” – сприяти реформі системи верховенства права в Україні та впровадити передовий досвід ЄС та інших країн у цій галузі.

Після початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну до планів програми “ПРАВО-Поліція” було внесено зміни – вона переорієнтувалась на надання екстреної допомоги правоохоронним органам, що сприятиме подальшому виконанню їхніх функцій із підтримання безпеки та правопорядку на благо громадян України.

Протягом кількох місяців після 24 лютого 2022 року українські правоохоронці отримають засоби пересування та комунікації, а також захисне спорядження загальною вартістю понад 8 млн євро.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також