З Сирії сьогодні евакуювали кількох українців
09:15 19.10.2021
252

Сьогодні, 19 жовтня, успішно проведено чергову, четверту, операцію з евакуації громадяни України з регіону північно-східної Сирії. Планується фінальна (п’ята) операція з евакуації.

Про це повідомила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр у Facebook.

«Сьогодні вранці успішно завершилася ще одна спеціальна операція евакуації українських громадян із Сирії. Життя кожного українця та його безпека є найвищою цінністю для нашої держави», - заявила Маляр.

Вона нагадала, що у 2017 році стало відомо, що у двох закритих таборах - Аль Холл і Родж, на території північно-східної Сирії («Сирійського Курдистану») знаходяться громадяни України (жінки та діти).

З кінця 2020 року  Головне управління розвідки Міністерства оборони України та МЗС почали проводити спеціальні операції з евакуації громадян України із Сирії.

«Сьогодні проведено 4-ту таку операцію, яка відбулась за допомогою почесного консула України в Ербілі доктора Фархана. Планується фінальна (5-та) операція з евакуації.  Після чого всі громадяни України будуть повністю евакуйовані з  регіону північно-східної Сирії («Сирійський Курдистан»). Наразі там залишається 11 родин громадян України. Всі вони вивезені з табору Аль Холл, підготовлені до евакуації, але перебувають на карантині», —  проінформувала заступник Міністра оборони.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також