Єврокомісія готова схвалити виділення допомоги постраждалій від повеней Німеччині
14:00 25.07.2021
258

Єврокомісія (ЄК) готова схвалити виділення Німеччині фінансової допомоги для подолання наслідків повені. ЄС має в своєму розпорядженні "ряд інструментів для підтримки держав-членів", заявив єврокомісар з врегулювання криз та гуманітарної допомоги Янез Ленарчич в інтерв'ю виданню Welt am Sonntag, витяги з якого воно публікує в неділю, 25 липня. За словами Ленарчича, мова йде, зокрема, про Фонд солідарності (ФС) Євросоюзу. 

ЄС має в своєму розпорядженні "низку інструментів для підтримки держав-членів", заявив Ленарчич. За словами єврокомісара, йдеться, зокрема, про Фонд солідарності (ФС) Євросоюзу.

"Після звернення країни-члена та оцінки Єврокомісії ФС може покрити частину витрат, понесених владою під час операцій і реконструкції", - сказав комісар ЄС.

Кошти можуть бути перераховані на відновлення інфраструктури, витрати на очисні роботи, а також захист важливих культурних цінностей.

На відміну від Бельгії, яка також постраждала від повені, Німеччина не запитувала у ЄС допомоги в рамках так званого "механізму цивільного захисту", уточнив Ленарчич.

Тим часом стало відомо, що міністерство транспорту і цифрової інфрастрауктури ФРН оцінює вартість ремонту автобанів, доріг і мостів, пошкоджених або зруйнованих внаслідок недавнього удару стихії, приблизно в 700 млн євро. Таку оцінку наводить видання Bild am Sonntag з посиланням на відомство. Хоча ряд об’єктів інфраструктури в постраждалих районах на заході Німеччини вже відремонтовано, в деяких випадках відновлення може зайняти місяці або навіть роки, зазначає газета.

“Ми організуємо (процес відновлення — Ред.), Боремося, спільно працюємо, щоб дорожня, залізнична і цифрова інфраструктура була налагоджена якомога швидше”, — сказав виданню глава міністерства Андреас Шойер.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також