Євросоюз планує різко зменшити імпорт російського газу на 2023 рік
18:30 02.11.2023
252

Євросоюз планує різко зменшити імпорт російського природного газу на 2023 рік у рамках зусиль зменшення енергетичної залежності від Росії. Ця інформація була оприлюднена після засідання Цільової групи Європейського союзу та Сполучених Штатів Америки з питань енергетичної безпеки.

Заява Єврокомісії підкреслює, що Євросоюз вже зменшив свою залежність від російського вугілля та нафти на 90%. Щодо газу, імпорт з Росії скоротився з 155 мільярдів кубічних метрів у 2021 році до приблизно 80 мільярдів кубічних метрів у 2022 році. На наступний рік планується ще більше зменшити імпорт до 40-45 мільярдів кубічних метрів.

Ця стратегія спрямована на забезпечення більшої енергетичної незалежності Євросоюзу і диверсифікації джерел постачання енергії. Євросоюз активно розвиває власні відновлювальні джерела енергії, сприяє розвитку місцевого видобутку газу та розширює співпрацю з іншими постачальниками газу, такими як Сполучені Штати.

Додатково, Сполучені Штати стали найбільшим постачальником скрапленого природного газу (СПГ) в Європу, що сприяє диверсифікації постачань і зменшенню залежності від російського газу.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також