За час протестів у Казахстані загинуло 164 особи
15:02 09.01.2022
288

У Міністерстві охорони здоров'я Казахстану заявили, що з початку протестів у країні загинули 164 людини, зокрема двоє дітей.

Про таке передає «Vласть».

Міністерство надало дані про загиблих у чотирьох регіонах. Найбільше загиблих зареєстрували в Алмати – 103 особи, серед них двоє дітей.

У Кизилордінській області загинула 21 особа, у Жамбилській області - 10 осіб, в Алматинській області - 8 осіб.

Як зазначає інформаційний ресурс, незрозуміло, в яких регіонах загинули ще 22 особи, котрі не увійшли до регіональної статистики МОЗ Казахстану.

Нагадуємо:

  • Ще 3 січня на вулиці кількох міст в Казахстані вийшли люди. Тоді вони вимагали зниження вартості газу. Влада вимоги виконала, однак мітингувальники вирішили не розходитися.
  • Вони заявили, що це була лише 1 із вимог, а 5 січня ситуація загострилася. Протести охопили 15 міст країни. Через це на усій території Казахстану ввели надзвичайний стан.
  • Президент Касим-Жомарт Токаєв закликав ОДКБ ввести війська. Через кілька годин прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що організація підтримала це прохання.
  • Першою свій контингент ввела Росія. Літаками до Казахстану перевезли військових та спецтехніку. Однак введення військ у Кремлі підтвердили лише ввечері 6 січня.
  • В Організації договору про колективну безпеку кажуть, що у Казахстані – 2 500 "миротворців".
Автор: Павло Петрушко
Читайте також