Таліби створять раду з 12 осіб для управління Афганістаном
18:00 24.08.2021
287

Лідери терористичного руху «Талібан» сформують раду з 12 осіб для управління Афганістаном. Про це повідомляє Foreign Policy з посиланням на джерела.

За їхніми даними, трьома найбільш впливовими людьми в раді стануть лідер політичного крила «Талібану» Абдул Гані Барадар, глава військової комісії «Талібану» і син засновника руху мулли Омара Мухаммад Якуб, а також польовий командир і член терористичного угрупування «Мережа Хаккані» Халіль Хаккані .

Таліби не мають наміру відновлювати в країні пост президента, створювати посаду еміра або іншого одноосібного лідера. При цьому вони готові запропонувати міністерські пости деяким членам попереднього уряду. Видання стверджує, що організація має намір таким чином стати «максимально інклюзивної», щоб отримати шанси на визнання міжнародного співтовариства.

Крім того, таліби, за інформацією джерел, хотіли б бачити в складі правлячої ради Ахмада Масуда - сина відомого польового командира Ахмада Шаха Масуда на прізвисько Панджшерській лев. За життя він Масуд-старший очолював альянс угруповань, які чинили опір «Талібану», в 2001 році він був убитий. Масуд-молодший зараз керує силами опору талібів в провінції Панджшер.

15 серпня «Талібан» оголосив про взяття під свій контроль всієї території Афганістану. Терористичний рух активізувався в країні слідом за рішенням президента США Джо Байдена вивести американські війська з території держави. З настанням талібів на Кабул президент Афганістану Ашраф Гані втік з країни в ОАЕ.

Автор: Олександр Подвишенний
Читайте також