Територіальний компроміс із Росією — це вихід України на кордони 1991 року – Резніков
18:59 12.08.2022
262

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що територіальний компроміс із Росією – це вихід України на свої кордони 1991 року. Держава послідовно звільнятиме всі свої території, включно з Кримом.

Про це він повідомив в ефірі DR Denmark.

За його словами, Україні потрібно стабілізувати фронт, щоб Генеральний штаб обрав найбільш сприятливі способи й напрямки для контрнаступу.

"Контрнаступ нам необхідний для звільнення територій, саме тому ми його анонсували як факт. Наші люди й партнери чекають на активні дії, наші партнери повинні знати, що нам для активних дій потрібно більше зброї. Наша головна мета – це звільнення всіх тимчасово окупованих територій у межах 1991 року. Включно з Херсоном, Маріуполем, Бердянськом, Луганськом, Донецьком, і, звичайно, Кримом", – заявив міністр.

За його словами питання «компромісів» з російською федерацією можна допускати тільки тоді, коли Україна матиме стабільну підтримку союзників та розуміння архітектури безпеки на роки вперед.

«Компроміс можливий, тільки коли росіяни виведуть війська з України й обговорюватиметься питання сусідства між країнами після звільнення територій. Вони муситимуть заплатити репарації за всю зруйновану інфраструктуру й всіх вбитих українців, за вбивства, зґвалтування, тортури й всі злочини. Територіальний компроміс – це вихід України на кордони 1991 року», - сказав Резніков.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також