Центр реабілітації «Гармонія» відсвяткував день народежння
12:31 10.07.2024
305

Вінницькому центру реабілітації  «Гармонія»  виповнилося 17 років. Історія центру починається з 2002 року. Тоді, з пошуку приміщення все і розпочалося. 

Про це повідомляють у ВМР.

Ми знайшли приміщення групи в дитячому садочку, яке перебувало в аварійному стані та не приймало дітей, – Нас підтримали міська рада та небайдужі люди, які допомогли з ремонтом, та ми змогли розмістити там наш офіс,. – розповідає директорка центру Олена Чорнобривенко.

Невелика група  стала осередком активних вінничан з громадської організації «Гармонія». А згодом вийшов закон про центри соціально-психологічної реабілітації дітей, і було вирішено започаткувати такий заклад у Вінниці.

Так місті розпочав роботу комунальний заклад Міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія».

«У 2016 році центр реабілітації переїхав у приміщення на вулиці Володимира Винниченка. Тут було зроблено капітальний ремонт, під час якого дослухалися до керівників закладу. Окремо варто згадати, скільки роботи було зроблено, наприклад, при будівництві пандуса до підземного приміщення. Проте спільними зусиллями нам вдалося зробити заклад по-справжньому доступним .  – розповіла Олена Чорнобривенко.

2018 року, у пам’ять про натхненницю і організаторку «Гармонії» Раїсу Панасюк, центру реабілітації присвоїли її ім’я.

Наразі у штаті закладу працює 22 людини: соціальні педагоги, психологи, логопед, реабілітолог, масажист та інші. Також у розпорядженні закладу є дві машини Служби перевезення людей на кріслах колісних. 

 Наше найбільше надбання – це наша команда. Кількість наших клієнтів зростає, і у перспективах розширення, запровадження нових послуг. Загалом планів у нас багато, але, на жаль, через наших ворогів зараз їх неможливо втілити. Тому чекаємо перемоги, щоб реалізувати всі наші задуми», – підсумувала Олена Чорнобривенко.

Звернутися до центру реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк можна за адресою: м. Вінниця, вул. В. Винниченка, 5, або за телефоном: (0432) 507-504.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також