Туреччина не бажає вводити санкції та нарощує торгівлю з рф, - Bloomberg
10:30 15.08.2022
255

Поки країни Заходу посилюють санкції проти росії, Туреччина відкрито збільшує експорт в росію. Міністр транспорту Туреччини у твітері радіє зростанню експорту автомобілів в росію на 58%.

А держстат Туреччини TurkStat повідомляє, що у першому півріччі 2022 турецький експорт досяг свого 8-ми річного максимуму у розмірі 2,91 мільярдів доларів.

Для Ердогана це можуть бути гарні новини на фоні високої інфляції на рівні 80%, через яку особливо зросли ціни у транспортному секторі. Проте це розчаровує союзників Туреччини в НАТО, які намагалися діяти єдиним фронтом для ізоляції росії.

Туреччина не вводить санкції проти росії, аргументуючи це необхідністю тримати баланс між Україною і росією. Вона водночас постачає Україні зброю, але і не дає російській економіці повністю занепасти.

Проте чи вдасться Туреччині «пробалансувати» протягом усього періоду російсько-української війни, не втрапивши ані під вторинні санкції, ані під шквал критики, водночас реалізувавши всі свої завдання – залишається відкритим питанням.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також