Туреччина створить авіакомпанію для російських туристів
11:00 22.04.2022
257

Турецька влада створить ще одну авіакомпанію для російських туристів. Для цих потреб авіаперевізник планує використовувати чотири літаки, - про це повідомляє місцевий портал Airporthaber.

За даними управління цивільної авіації Туреччини, компанія Mavi Gok Aviation з Анталії вже отримала попередній дозвіл. Польоти здійснюватимуть на двох Boeing 737-900 і двох Boeing 777.

Всього компанія має намір взяти на роботу 50 пілотів, але через недостатню кількість заявок компанія може залучити іноземних пілотів. За даними порталу, Mavi Gok Aviation пов'язана з російською компанією Azur Air.

Влада Туреччини прийняла "дорожню карту" по залученню туристів з Росії, що включає три основні пункти.

Перший пункт стосується надання кредитної підтримки під держгарантії турецьким туроператорам, що базуються в Росії, в першу чергу, таким компаніям, як Anex, Pegas і Coral. Загальна сума кредиту-300 мільйонів доларів. Очікується, що цей пакет підтримки буде оголошений в перший тиждень травня.

Другий пункт стосується вже досягнутої домовленості про співпрацю туроператорів з найбільшим авіаперевізником Туреччини Turkish Airlines, що передбачає виділення 1,5 мільйона місць для "пакетних" туристів з Росії. Ще 500 тисяч російських туристів обіцяє перевезти лоукостер Pegasus Airlines. Таким чином, в 2022 році гарантовано відвідати Туреччину зможуть 2 мільйони російських туристів.

Третій пункт передбачає можливість створення нової авіакомпанії, яка буде базуватися в Анталії і буде перевозити тільки туристів з Росії до Туреччини. У разі створення цієї компанії влада Туреччини розраховує залучити додатково 1 млн туристів з РФ.

Пізніше в Туреччині оголосили, що в кінці травня запустять нову авіакомпанію виключно російських туристів на курорти Туреччини.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також