У "Дію" додали нові сервіси: електронне пенсійне, англомовні документи та шеринг техпаспорта.
16:33 31.08.2022
255

Міністерство цифрової трансформації додало нові послуги у застосунку та на порталі «Дія», зокрема з’явилися документи англійською мовою. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час презентації оновлень.

  • пенсійне посвідчення. Доступні двох видів – за віком та спеціальні. Щоб побачити їх у "Дії", вони мають бути видані після 2014 року. Пенсійне за віком підтягнеться в "Дії" автоматично, а спеціальне необхідно завантажити самостійно. Як і інші документи в застосунку, пенсійне посвідчення можна буде перевірити або поділитися ним за допомогою QR-коду.
  • посвідка на тимчасове або постійне проживання. Відтепер громадянам інших країн в Україні не потрібно носити фізичну картку з собою, а можна показати посвідку просто в "Дії". Також особи з посвідками на проживання матимуть можливість створювати "Дія.Підпис" та користуватися сервісами "Дії". У застосунок підтягнуться посвідки у вигляді пластикової картки із безконтактним носієм. Документи такого зразка почали видавати після квітня 2018 року. Також необхідно мати ідентифікаційний номер (РНОКПП) для того, щоб вони підтягнулися.
  • шеринг авто. Раніше послуга була тимчасово призупинена через війну. Тепер можна поділитися власним чи отримати техпаспорт іншої людини в декілька кліків.
  • сплата штрафів від патрульної поліції. З лютого ця функція також була призупинена. Тепер знову можна одразу сплатити в декілька кліків, якщо порушили ПДД. Згодом також буде відновлена послуга сплати штрафів за фото та відеофіксацією.

Для того, щоб скористатися новими послугами, необхідно оновити застосунок.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також