У колонії на Донбасі окупанти вбили трьох українців - омбудсмен
18:28 09.08.2021
384

У колонії на окупованій частині Донецької області убили трьох засуджених до 2014 року українців.
Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова в Facebook.
 

Отримала шокуючу звістку про вбивство наших співгромадян в Кіровській виправній колонії №33, яка розташована на тимчасово окупованій території Донецької області. Всі загиблі були засудженими до початку військової агресії на Сході.

Вона зазначила, що один з убитих звертався до неї з заявою перевести його для відбування покарання на підконтрольну уряду України територію.

На жаль, процес переведення осіб з непідконтрольних Уряду України територій заблоковано окупаційною владою. Передача засуджених з тимчасово окупованої території Донецької області не здійснюється з початку 2019 року, що зробило їх заручниками ситуації.

За її словами, наслідком зупинки процесу перекладу стало порушення права на життя і безпеку українських громадян, які перебувають в місцях несвободи на непідконтрольних територіях.

Звертаюся до представника України в робочій підгрупі із гуманітарних питань у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Галини Третьякової та Координатора в цій підгрупі від ОБСЄ Шарлотти Реландер терміново вжити заходів реагування на факт вбивства українських громадян та розблокування процесу переміщення 450 засуджених осіб.

 

Автор: Єва Козаченко
Читайте також