У Кот-д'Івуарі вперше за майже 30 років виявили вірус Ебола
20:03 15.08.2021
443

Міністерство охорони здоров'я Кот -д'Івуару сьогодні підтвердило перший у країні випадок захворювання на Еболу з 1994 року. Це сталося після того, як Інститут Пастера в Кот -д'Івуарі підтвердив вірусну хворобу Ебола у зразках, зібраних від пацієнта, який був госпіталізований у комерційну лікарню в Абіджані, після прибуття з Гвінеї, повідомляється на сайті ООН.

Початкові дослідження показали, що пацієнт подорожував до Кот -д'Івуару автомобільним транспортом і прибув до Абіджана 12 серпня. Пацієнт був госпіталізований після підвищення температури і зараз проходить курс лікування.

У Гвінеї стався чотиримісячний спалах лихоманки Ебола, який був оголошений 19 червня 2021 року. Немає жодних ознак того, що поточний випадок у Кот-д'Івуарі пов’язаний із попереднім спалахом у Гвінеї. Подальше дослідження та геномне секвенування дозволить виявити штам та визначити, чи є зв’язок між двома спалахами.

Цього року в Демократичній Республіці Конго та Гвінеї були оголошені спалахи лихоманки Ебола, але це перший випадок спалаху у великій столиці, такій як Абіджан, з моменту спалаху Західної Еболи 2014-2016 років.

"Викликає велику стурбованість те, що цей спалах був виявлений в Абіджані, мегаполісі з більш ніж 4 мільйонами людей", - сказав д -р Матшидісо Моеті, регіональний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) у Африці. "Однак значна частина світового досвіду боротьби з лихоманкою Ебола знаходиться тут, на континенті, і Кот -д'Івуар може використати цей досвід і реагувати на повну швидкість. Країна є однією з шести, яких нещодавно підтримала ВООЗ, щоб посилити їх готовність до лихоманки Ебола і цей швидкий діагноз показує, що готовність окупається ".

Автор: Анна Макарчук
Читайте також