У Пакистані викрали і катували дочку посла Афганістану
19:00 17.07.2021
277

Дівчину схопили, коли вона каталася на велосипеді, і насильно утримували кілька годин.

Сілс, дочка посла Афганістану в Пакистані Наджібулли Аліхіла, була викрадена 16 липня в Ісламабаді (столиці Пакистану), її катували, але пізніше відпустили. Про це повідомила пресслужба МЗС Афганістану 17 липня.

"Міністерство закордонних справ Ісламської Республіки Афганістан з глибоким жалем повідомляє, що дочка афганського посла в Ісламабаді Наджибулли Аліхіла була викрадена невідомими по дорозі додому", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що дівчина "піддалася жорстоким тортурам" і потім була відпущена. Зараз вона знаходиться в лікарні. Про її стан не повідомляється.

МЗС Афганістану рішуче засудило це "мерзенне діяння" і висловило глибоке занепокоєння за безпеку дипломатів, членів їх сімей і співробітників дипмісій країни і консульства в Пакистані.

Відомство звернулося до влади Пакистану із закликом знайти викрадачів і притягнути їх до відповідальності, а також вжити заходів щодо забезпечення безпеки посольства у відповідність з міжнародними договорами і конвенціями.

Напередодні викрадення дочки посла, в п'ятницю, 16 липня, президент Афганістану Ашраф Гані звинуватив прем'єр-міністра Пакистану Імран Хана і пакистанських військових у підтримці талібів. Він сказав, що "більше 10 000 бойовиків-джихадистів" увійшли в Афганістан з Пакистану за останній місяць, і що Ісламабад не зміг переконати Талібан "серйозно" брати участь в мирних переговорах.

Хан у відповідь сказав, що "несправедливо" звинувачувати Пакистан в ситуації в Афганістані.

Читайте також