У Польщі з українців стягуватимуть плату за проживання у колективних центрах
14:42 12.10.2022
258

Уряд Польщі планує запровадити плату для українських переселенців за перебування у центрах масового розміщення біженців. За словами заступника міністра внутрішніх справ та урядового уповноваженого у справах біженців Павела Шефернакера, оплату запустять орієнтовно з середини листопада. Українцям доведеться платити не повну вартість, а частину - до 50%. 

Не платитимуть - пенсіонери та люди з інвалідністю.

За його словами, в колективних центрах проживає близько 80 тисяч біженців.

«Багато біженців, які живуть у колективних приміщеннях, живуть там досить тривалий час. Витрати, пов'язані з питанням обслуговування, також зростають. Ми хочемо, щоб ті люди, які вже почали працювати, уже нормально функціонують у Польщі, брали участь у цих фондах на рівні щонайменше 50%», - сказав Шефернакер в ефірі Радіо Плюс. 

Відповідаючи на запитання, чи буде нова хвиля біженців через енергетичну ситуацію в Україні через російські ракетні обстріли, Шефернакер наголосив, що наразі такої загрози немає.

«Ми, як сусідня країна, повинні бути готові до того, що можуть бути різні ситуації, пов’язані і з ситуацією на фронті, і з агресією росії щодо України, і з нестачею сировини та тепла. Ми до цього готові», - додав він.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також