У росії заявили про евакуацію поранених українських військових із "Азовсталі" в ОРДО
16:57 16.05.2022
831

Міноборони країни-агесорки РФ повідомило про "досягнення домовленостей" щодо вивезення поранених українських військових із заводу "Азовсталь" у Маріуполі на окуповану територію.

Про це повідомив російський "Интерфакс".

 "16 травня внаслідок переговорів із заблокованими на території металургійного комбінату "Азовсталь" у Маріуполі представниками українських військовослужбовців досягнуто домовленості про вивезення поранених".

Згідно з повідомленням, у районі "Азовсталі" вже запроваджено режим тиші та відкрито гуманітарний коридор, яким поранені українські військовослужбовці доставляються до медичного закладу в окупованому Новоазовську (ОРДО).

З українського боку підтвердження цієї інформації поки немає. 

Нагадуємо:

Маріуполь у блокаді з 1 березня. Захисник Азовсталі записав відеозвернення з проханням допомогти пораненим побратимам. Воїни перебувають у повній антисанітарії та не мають навіть йоду чи зеленки.

За дорученням президента України Володимира Зеленського проводяться переговори щодо евакуації воїнів.

Командир 36-ї бригади морської піхоти Сергій Волинський ("Волина") звертався до президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана щодо застосування процедури "екстракшн" - вивезти українських воїнів на територію Туреччини.

Для порятунку оборонців Азовсталі задіяні всі можливі міжнародні організації і практично всі лідери світу. Однак президент РФ Володимир Путін не дає згоди, повідомили в Міноборони.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також