У Сеулі під час святкування Хелловіну загинуло 146 людей
09:00 30.10.2022
296

Щонайменше 146 людей загинули і ще 150 отримали поранення в результаті тисняви ​​під час святкування Хелловіну в Сеулі, заявили офіційні особи про одну з найбільших катастроф у Південній Кореї, яка, ймовірно, викличе серйозні питання щодо стандартів громадської безпеки. Про це пише Associated Press.

Людей задавив великий натовп, що просувався вперед на вузькому провулку в районі Сеула Ітхевон, головному районі відпочинку та нічного життя столиці.

Чой Сон Бом, начальник відділу пожежної охорони Сеула Йонсан, заявив, що кількість загиблих може зрости, а невизначена кількість постраждалих перебуває у критичному стані після тисняви ​​в Ітхевоні в ніч на суботу.

Він сказав, що тіла відправляють до лікарень або спортзалу, де члени родини загиблих зможуть їх упізнати. Раніше він сказав, що більшість загиблих і поранених - люди у віці 20 років.

Для реагування було залучено понад 1700 осіб з усієї країни, у тому числі близько 520 пожежників, 1100 поліцейських і 70 державних службовців. У заяві Національного пожежного агентства сказано, що всі наявні працівники екстреної служби Сеула були мобілізовані.

Приблизно 100 000 людей зібралися в Ітхевоні — біля колишньої штаб-квартири збройних сил США в районі, відомому модними барами, клубами та ресторанами — на найбільше в країні святкування Хелловіна просто неба з початку пандемії. Останніми місяцями уряд Південної Кореї послабив обмеження щодо COVID-19.

 

Читайте також