У США дівчинку врятували від викрадача після того, як вона попросила про допомогу популярним у TikTok жестом
13:34 08.11.2021
264

У США 16-річну дівчинку вдалося врятувати від викрадача завдяки жесту, що завірусився в TikTok, який вона показувала з машини злочинця. Про це повідомляє NBC News.

Близькі дівчини заявили до поліції про її зникнення 2 листопада. Викрадачем виявився 61-річний Джеймс Брік. Він автомобілем відвіз підлітка з Північної Кароліни в Огайо, проїхавши кілька сусідніх штатів.

Дівчинка показувала машинам, що проїжджають повз, популярний у TikTok жест, що означає прохання про допомогу. Один із водіїв розпізнав її сигнал і зателефонував до екстреної служби за номером 911.

Брика незабаром затримали та заарештували. На його телефоні також знайшли фотографії «сексуального характеру», на яких було зображено неповнолітню. Чоловіка звинуватили у викраденні та зберіганні матеріалів, що демонструють сексуальні дії щодо дитини.

Викрадена американка намагалася попросити допомоги, виставивши вперед долоню, зігнувши великий палець, а потім стиснувши інші пальці в кулак. Цей жест уперше минулого року представили канадські правозахисники. Вони закликали користуватися ним, щоб непомітно для кривдника показати, що людина перебуває у небезпеці.

Жест став популярним серед користувачів TikTok. Американська поліція також неодноразово розповідала про нього, щоб запобігти випадкам злочинів, наприклад, домашнього насильства, про які жертвам часто буває важко повідомити.

 

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також