У Вінниці молодих людей з інвалідністю надихатимуть на мрії та вчитимуть бути дорослими
10:33 02.07.2024
263

У Вінницькому центрі реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк стартувала третя табірна зміна. «Мрія в дії», а саме так називається зміна, розрахована на молодих людей з інвалідністю віком від 18 до 25 років.

Про це повідомляють у ВМР.

Основна мета «Мрії в дії» – здобуття навичок мріяти широко, не зупиняти себе словами «у мене не вийде, я не зможу», а рішуче діяти та йти до своєї мети, – розповідає директорка центру Олена Чорнобривенко.

Організатори табору підготували спікерів з інвалідністю,  які досягли певних успіхів у житті. Вони щоденно під час кавування розповідатимуть про власний досвід і таким чином допомагатимуть молодим людям повірити й у власні сили.

 Одна із учасниць табору 22-річна Даша Мудрик, ділиться очікуваннями від відпочинку:

Я вважаю, це чудова нагода соціалізуватися, поспілкуватися з колом людей, яке розділяє твої переживання, з ними легше знайти спільну мову. Гадаю, тут на нас  чекають і веселощі, що теж є приємним бонусом. Думаю, що протягом табірної зміни, ми будемо багато говорити і думати про те, як ставити цілі, мріяти і як ми можемо їх втілити. 

Зазначимо, що протягом червня у центрі відпочивали діти віком 6-12 років та підлітки від 12 до 17 років

Табори – це дуже ефективна і гарна форма роботи з дітьми, підлітками, молоддю з інвалідністю. Табірна зміна триває п’ять днів, і за цей час клієнти встигають прожити ніби маленьке життя, настільки насичена програма їх чекає. Ми розуміємо, що це цікаво для дітей, підлітків, а також корисно для молоді, від якої вже вимагають бути дорослими, але як це робити – не навчили, - говорить Олена Чорнобривенко.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також