У Вінниці молились за Україну та обрали делегатів на Помістний Собор
21:01 24.06.2023
353

Сьогодні у Вінниці  відбулися Єпархіальні збори під головуванням митрополита Вінницького і Барського Симеона. Перед початком зборів була відправлена панахида за загиблими у Другій Світовій війні та полеглими захисниками України й мирними жителями, які загинули внаслідок російської агресії. Після цього був відслужений молебень за Україну і Українське військо, а також за духовенство і мирян Вінницько-Барської єпархії.

Про це повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії.

Під час зборів був переобраний склад Єпархіальної ради та проголосовані кандидатури для участі в Помісному Соборі Православної Церкви України.

Також питанням порядку денного було обговорення процесу переходу на новоюліанський календар. При цьому переважна більшість членів Єпархіальних зборів висловила підтримку від імені своїх парафій.

На Помісному Соборі Вінницько-Барську єпархію представлятимуть разом із митрополитом Симеоном секретар єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко, який був обраний з числа духовенства, та парафіянин Спасо-Преображенського кафедрального собору Віктор Васильович Попельнюк, який був обраний серед мирян.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також