У Вінниці під час чистки зливової каналізації дістають ковдри та стільці
12:01 06.08.2021
394

У Вінниці оглядові колодязі міської зливової мережі чистять регулярно за графіком, а також після опадів та за необхідності. Під час таких робіт звідти дістають ковдри, іграшки, пляшки, одяг та навіть стільці. Ці знахідки та часті опади, які останнім часом випадають у надмірній кількості, неабияк впливають на роботу системи зливової каналізації міста. Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

У Вінниці, як і у всьому світі, вже відчутні кліматичні зміни. Як розповів начальник Вінницького обласного центру з гідрометеорології Юрій Власов, раніше для нашої місцевості були звичними затяжні дощі,  опади випадали поступово, і земля встигала їх поглинати. «Тепер зросла кількість миттєвих та  інтенсивних злив. Буває й таке, що за добу одразу випадає близько місячної норми опадів», – каже Юрій Власов.

CAM00472.jpgЯк результат – за дуже короткий час з'являється дуже багато води і зливові каналізації не завжди швидко можуть впоратись з її напливом. Щоб попередити такі явища, у Вінниці працюють над удосконаленням та модернізацією системи зливової каналізації.

Загалом у місті протяжність зливової мережі близько 30 кілометрів. Система на сьогодні має 320 зливоприймальних решіток та 150 оглядових колодязів. Для того, щоб вода встигала сходити у колодязі та не виникало підтоплень, комунальні служби міста постійно проводять очистку зливової каналізації.

0-02-04-425517154486e616601fd78ed0e02a49d01fb91453d89444f42f77c5aebbfee6_full.jpg

«Під час таких робіт ми використовуємо спеціальне обладнання -  каналопромивочну машину. Вона забезпечує якісну очистку каналізації , за один раз ця машина набирає 10 тон води для промивання», – каже начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський.

Також Вячеслав Хілінський  розповів, що під час очистки каналізації дістають з її колодязів  багато непотребу.

«Крім того, що  вигортаємо безліч болота, яке потрапляє в зливову мережу із дощовою водою,  дістаємо гори сміття - це різне ганчір'я, пакети, пляшки,  іграшки, одяг, навіть бувають ковдри та стільці. Як воно туди потрапило, і хто викидає весь цей непотріб, залишається тільки здогадуватись», – розповів Хілінський.

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також