У Вінниці планують повністю відмовитись від дизельних автобусів
16:03 25.06.2023
512

Найближчими роками влада Вінниці планує повністю відомвитись від дизельних автобусів на користь більш екологічних – електричних та газових.

Про це  Центру транспортних стратегій нещодавно розповів начальник відділу транспорту та зв'язку Департаменту енергетики, транспорту та зв'язку ВМР Сергій Бузниковатий

В подальшому будемо закуповувати нові автобуси лише електричні або газові. Дизельні купувати вже не будемо, – сказав посадовець у своєму інтерв‘ю.

Зазначимо, що відмова від використання дизельного автотранспорту на користь більш екологічних - світовий тренд в останні роки.

Нагадаємо, що в 2019 році Вінниця придбала один електробус Skywell, а 2020 10 газових CNG автобусів Otokar Kent.

Якщо говорити про технічні характеристики Otokar Kent, то довжина бусу складає 12 метрів. Максимальна швидкість  - 80 км/год. Пасажиромісткість – 28 місць для сидіння та 59 – стоячих. Та одне – для маломобільних груп населення. Крім того, для людей з інвалідністю є опція кнопки запиту зупинки з шрифтом Брайля.

Кожен автобус обладнаний 4 USB-розетками, 2 камерами зовнішніми та 4-ма – всередині салону. Кузов виготовлений з використанням катафарезної обробки, що збільшує стійкість покриття до корозії. Коробка передач – німецької якості. А газовий двигун – виробництва Великобританії, має потужність 320 кінських сил. Збільшений обсяг балонів для газу – 1600 л (запас ходу орієнтовно на 2-3 дні). У автобусах влаштована система кнілінг, яка регулює нахил кузова в бік дверей, що дозволяє полегшити посадку і висадку пасажирів і поєднана з системою управління пасажирськими дверима.

 

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також