У Вінниці привітали переможців XII Всесвітніх ігор
17:36 03.08.2022
254

У Вінниці привітали переможців XII Всесвітніх ігор у Бірмінгемі. Це сумоїст Важа Даіаурі та акробати Данило Стецюк та Богдан Пограничний. Під час урочистостей спортсменам вручили сертифікати на річну стипендію Вінницької міської ради.

Всесвітні ігри проходили у Бірмінгемі з 7 по 19 липня. Вінничани вибороли золоті медалі, які додали у скарбничку української команди.

Україна посіла третє місце у медальному заліку. Маємо 45 медалей: 16 золотих, 12 срібних, 17 бронзових.

Одна із нагород найвищого ґатунку на рахунку вінницького сумоїста Важі Даіаурі. Тренує спортсмена його батько - Заслужений тренер України, Заслужений працівник галузі фізичної культури та спорту Важа Даіаурі.

«Золото» на Всесвітніх іграх у США здобув і дует акробатів з Вінниці. До змагань Данило Стецюк та Богдан Пограничний готувались старанно та довго, разом спортсмени почали тренуватись із 2017 року. Привела їх у спортивну акробатику Заслужений тренер України Валентина Ровенчак. Далі тренером пари став Заслужений тренер України Юрій Голяк. До Всесвітніх ігор юнаків готував спільно із Заслуженим тренером України Галиною Ковальчук.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також