У Вінниці розпочали роботу над новою маркетинговою стратегією
10:02 22.09.2021
264

21 вересня відбулося перше засідання робочої групи з впровадження дієвого маркетингу Вінницької міської територіальної громади. До складу групи входять представники медіа, креативних агенцій, профільних підрозділів міської ради, комунальних та приватних підприємств, навчальних закладів та громадських організацій. На першому засіданні вони обговорили досвід попередньої галузевої стратегії та завдання, які стоять перед майбутньою.

У червні 2018 року була затверджена перша Маркетингова стратегія міста Вінниці. Незважаючи на пандемію і карантин, у результаті її впровадження протягом трьох років у Вінниці вдалося сформувати позитивний інвестиційний і туристичний імідж міста, що надало йому значні конкурентні переваги.

«Сьогодні ми підхоплюємо естафету з розробки дієвих інструментів маркетингу нашої громади, щоб зробити Вінницю ще успішнішою і перетворити її на місто-магніт. – Звернувся до учасників робочої групи заступник міського голови Андрій Очеретний. – Не секрет, що саме статус найкомфортнішого міста в Україні, яке ми з 2015 року вже всьоме підряд підтверджуємо шляхом незалежного опитування мешканців, дав стимул розробці однієї з перших серед українських міст Маркетингових стратегій. Нагадаю, що тоді цей процес тривав близько двох років і відбувався за підтримки канадського проєкту ПРОМІС. Наші партнери допомогли по – новому подивитися на Вінницю як “товарний знак”, “знак якості”, з яким пов’язаний ряд асоціацій та бажань – тобто дослідити місто інструментами маркетингу. Результатом втілення цього документу стали такі помітні досягнення, як побудова нових індустріальних парків, збільшення інвестиційного рейтингу міста, затвердження брендбуку Вінниці, поява профільного департаменту маркетингу міста та туризму, збільшення потоку туристів на  30% та багато іншого».

Робоча група проаналізувала результати впровадження першої маркетингової стратегії, концепції «Місто ідей» та візуальної айдентики Вінниці. Після цього пройшло обговорення проблем і відкритих питань міського брендування і промоції. Також було опрацьовано дорожню карту зі створення нового документу для якісного муніципального маркетингу, який планується розробити і затвердити до середини 2022 року.

«У комунікації з інвесторами, мешканцями і туристами вагому роль відіграє саме маркетинг, через який пропонуються унікальні та незабутні враження, досвід і можливості, – говорить директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені. – Подорож за враженнями та безліч ідей для натхнення – саме це пропонує сучасному туристу Вінниця, яка з кожним сезоном все більше розширює свою унікальну пропозицію. Завдання нової маркетингової стратегії – мультиплікувати наш бренд, позиціонування та ключові меседжі міста і охопити цим більше людей, щоб спонукати їх обирати Вінницю – для життя, подорожі чи ведення бізнесу».

Незабаром буде презентовано результати кількох досліджень щодо сприйняття Вінниці і її бренду різними цільовими групами. До 27 вересня триває опитування вінничан, до якого можна долучитися за посиланням https://cutt.ly/WEgjWeK .На основі цих даних буде визначено профілі споживачів та здійснено SWOT-аналіз муніципального маркетингу, що дозволить чіткіше сформулювати цілі майбутньої маркетингової стратегії.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також