У Вінниці влада та громадські активісти переймались проблемами малого бізнесу
09:41 07.06.2023
272

Центр міжнародного приватного підприємництва CIPE Ukraine провів у Вінниці дводенний семінар, на якому обговорювались проблеми малого бізнесу переміщеного з окупованих  територій.  До заходу приєднались підприємці, яких представляла спілка «Стіна» і Вінницька міська рада.

Під час зустрічі, на яку були запрошені і представники релокованого бізнесу, обговорили наявний досвід інформаційної, консультаційної, організаційної, логістичної та адміністративної підтримки релокованого бізнесу, дізнались про нагальні потреби релокованого бізнесу.

Результатом такої зустрічі стане документ, в якому інформацію узагальнять і запропонують ряд інструментів, які сприятимуть розвитку релакованого бізнесу.

Зокрема мова йде про «премії» за створення робочих місць, а також часткову компенсацію банкам за кредити.

Вінниця не стоїть на місці та реалізує чимало проєктів, зокрема передбачили компенсації за новостворені робочі місця, а також часткову компенсацію вартості користування кредитними коштам тощо. Маємо сподівання на плідну співпрацю з колегами та нові ідеї для розвитку нашої громади та економіки, – зазначив  директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов.

Зазначимо, що міжнародні донори проводять такі дослідження не лише у Вінницькій, але ще й в Івано-Франківській та Львівській областях.

✅Результати проєкту представлять бізнес-спільноті, а після консультацій з бізнесом передадуть Уряду України та органам місцевої влади для впровадження.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також