У Вінниці вперше озвучили виставу для незрячих і слабозорих
17:04 02.07.2023
292

Незрячих вінничан запросили до академічного музично-драматичного театру імені Миколи Садовського на виставу із голосовим коментарем подій, що відбуваються на сцені. Це сталося вперше.

Сюжетною лінією вистави «Квітка» була розповідь про останні роки життя і творчості американської співачки українського походження Квітки Цісик. 18 глядачам з осередку Українського товариства сліпих  роздали спеціальні прилади з навушником, через який вони слухали коментар до вистави. Людей з особливими потребами посадили у перших рядах.

У Вінниці відбулося тестування системи аудіоопису для осіб із порушеннями зору. Попри незначні недоліки, які легко можна усунути, нова послуга спрацювала на «відмінно». Поки в розпорядженні театру лише 18 таких приладів. Але, як запевнив директор театру Іван Педорук, восени їх буде вже 30, — розповів голова обласної організації УТОС Віктор Зелінський.

Словесний коментар вистави зробив автор проєкту «Запровадження послуги аудіоопису для осіб із порушеннями зору» Любомир Покотило. Цей та наступні перегляди вистав будуть безкоштовними для незрячих та слабозорих вінничан.

Джерело: Пресцентр обласної організації УТОС

Фото: Суспільне Вінниця

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також