У Вінниці викрили чоловіків, які виготовляли фальсифікований алкоголь
15:00 01.09.2022
293

У Вінниці поліція ліквідувала діяльність підпільного цеху з виготовлення фальсифікованого алкоголю у промислових масштабах. Організували протиправну діяльність троє вінничан.

Про це повідомляє національна поліція Вінницької області.

"Чоловіки виготовляли фальсифіковану алкогольну продукцію в промислових масштабах та розповсюджували її, використовуючи підроблені марки акцизного збору, на території Вінниччини. У гаражному приміщенні, яке зловмисники використовували, як цех по виготовленню та зберіганню небезпечної продукції, слідчі провели обшук та вилучили близько 4 тонн спирту, обладнання й матеріали для виробництва контрафактного товару та інші речові докази, що вказують на злочинні дії правопорушників",- йдеться у повідомлені.

До поліції надійшла оперативна інформація, що мешканці обласного центру віком 34, 39 та 42 роки, організували підпільне виготовлення фальсифікованого алкоголю з подальшою його реалізацією на території області.

Злочинну діяльність правопорушників викрили слідчі Слідчого управління обласного главку поліції та оперативники Управління карного розшуку під процесуальним керівництвом Вінницької окружної прокуратури. Силову підтримку в проведенні процесуальних дій забезпечували бійці спецпідрозділу КОРД.

Як розповів заступник начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Едгар Папікян, на підставі ухвали суду працівники поліції провели обшук у гаражному приміщенні у Вінниці.

В ході проведення слідчих дій працівники поліції виявили та вилучили близько 4 тонн спирту, ємності різних розмірів для виготовлення, зберігання та перевезення продукції, електричний насос, чорнові записи, мобільні телефони, банківську карту та три автомобілі, які належать правопорушникам.

За оперативною інформацією, зловмисники протягом шести місяців виготовляли та продавали небезпечний для життя та здоров’я людей сурогат великими партіями.

Поліція розслідує кримінальне провадження розпочате за ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також