У Вінниці замінять блоки безперебійного живлення світлофорів на 22 перехрестях
16:03 28.06.2024
276

У Вінниці планують замінити блоки безперебійного живлення світлофорів на 22 перехрестях, де вони вийшли з ладу. Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради.

Безперебійні джерела встановлювали у грудні 2022 та січні 2023 років. "Щоб створити безпечні умови для водіїв та пішоходів на дорогах міста, нашим завданням було оперативно забезпечити безперебійну роботу світлофорних об’єктів. Тоді ми знайшли і закупили обладнання, яке було наявне на ринку. Завдяки цьому світлофори могли працювати автономно до чотирьох годин. Наприкінці 2022 року блоки безперебійного живлення встановили на 11 світлофорних об’єктів на найбільш завантажених перехрестях, стільки ж встановили на початку 2023 року," – розповідає директор КП "СМЕД ОДР" Сергій Чернов.

На сьогодні альтернативні джерела живлення використали свої потужності, тому їх незабаром замінять на нові, більш потужні та з тривалим терміном служби. "Ми працюємо над тим, щоб замінити акумулятори на вже наявних блоках для світлофорів. Це будуть літій-залізо-фосфатні батареї. Серед їхніх переваг – більша ємність та термін служби, що забезпечуватиме довшу роботу світлофорів. Закінчити роботи плануємо на всіх 22-х перехрестях до кінця липня – початку серпня," – повідомив директор департаменту транспорту та міської мобільності міської ради Андрій Сорокін.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також