Удар по Одеському порту: всі подробиці станом на зараз
18:00 23.07.2022
286

Сьогодні росіяни атакували Одесу чотирма ракетами. Одна з ракет влучила до Одеського морського торговельного порту. Як повідомили у ОК "Південь", ворог використав крилаті ракети типу "Калібр".


"Дві ракети збиті силами протиповітряної оборони, дві потрапили до об'єктів інфраструктури порту", - йдеться у повідомленні.

Пізніше нардеп Гончаренко повідомив, що у порту Одеси виникла пожежа. Він додав, що Росія вдарила по Одеському порту, масований ракетний обстріл, дві ракети долетіли. Є постраждалий.

Через кілька годин після атаки росіян на Одеський морський порт, де очікувало відправки зерно, в ООН відреагували на злочин росіян.


Як йдеться у заяві заступника прес-секретаря генсека ООН Фархана Хака, Антоніу Гутерріш "беззастережно засуджує удари, завдані сьогодні по порту Одеси".


При цьому генсек ООН не називає Росію відповідальною за удар та порушення домовленостей.

UPD Сховище із зерном в Одеському морському торговому порту не постраждало під час удару російськими ракетами вранці 23 липня.

Про це повідомила начальниця координаційного прес-центру Сил охорони та оборони півдня Наталія Гуменюк у коментарі журналістам.

"Очевидно, що метою ворога було потрапляння саме в Одеський морський торговельний порт. Чотири ракети типу "Калібр" були спрямовані саме в цьому напрямку. Дві з них були збиті силами ППО, дві влучили в об'єкти інфраструктури самого порту... Було попадання у насосну станцію", – зазначила вона.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також