Бюджет, що захистить громади, прийняли на 2018 рік
12:21 12.12.2017
253

11-12 грудня 2017 року медійники з усієї країни приїхали до Києва, де Асоціація міст України проводила підсумковий річний прес-клуб реформ «Децентралізація: підсумки та досягнення 2017 року, завдання на наступний рік», що проходив у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) за підтримки USAID.

У своєму вступному слові директор Асоціації міст України Олександр Слобожан розповів про досягнення Асоціації міст України у 2017 році та про велику роботу, які провела АМУ у процесі  про формування Держбюджету на 2018 рік. Основним спікером заходу став Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. У своєму виступі він наголосив, що децентралізаційна реформа буде і надалі однією з пріоритетних у 2018.

«Децентралізація — це один із пріоритетів року, що наближається. Буде побудовано 2000 нових об’єктів у громадах: школи, дитсадочки, басейни, громадський простір. Що саме будувати — вирішуватимуть самі громади, оскільки саме на місці видніше, що потрібно будувати та розвивати. У бюджеті передбачено Державний фонд регіонального розвитку в обсязі 6 мільярдів гривень, субвенція на підтримку розвитку інфраструктури об’єднаних громад — 1,9 мільярда, субвенція на соціально-економічний розвиток регіонів — 5 мільярдів гривень».

Перед присутніми вступив також Голова Асоціації міст України Віталій Кличко, який розповів про  здобутки, які вдалось відстояти для місцевого самоврядування у проекті Держбюджеті на 2018 рік, висловив свої сподівання щодо завершення секторальних реформ та ухвалення низки надважливих законів для органів місцевого самоврядування в Україні.

«Сьогодні я можу сказати, що нам вдалося відстояти для місцевого самоврядування майже 50 млрд грн на 2018 рік. Це і формула вирівнювання, яка залишається стимулюючою. Більше 3 млрд грн залишаться на розвиток громад», – зауважив Віталій Кличко. Мер Києва висловив вдячність прем’єр-міністру, що той, як колишній мер, розуміє проблеми місцевих громад і надає їм підтримку.

Також на захід завітала народна  депутатка України, представник Асоціації міст України у Верховній раді Оксана Продан, яка детально розповіла про принципи наповнення місцевих бюджетів, які вдалось відстояти для громад у Держбюджеті на 2018 рік. Під час другого дня медіазаходу представники регіональних ЗМІ мали змогу відвідати Будинок Уряду, у якому, після екскурсії, відбулася презентація платформи «Єдиний голос». В урядовому прес-центрі представники медіа зустрілися з народним депутатом Вадимом Денисенком, який є представником Уряду у парламенті, а також Державним секретарем Кабінету Міністрів України Володимиром Бондаренком.  
Попередня новина
Читайте також