Головні новини 12 червня: Антикорупційні мітинги в Росії, екологічна НП у Львові і старт дорожньої поліції
21:03 12.06.2017
254

Головними новинами понеділка, 12 червня, стали антикорупційні акції в Росії, де затримано вже близько тисячі осіб, загострення в зоні АТО і продовження сміттєвої епопеї у Львові, - пише 112.ua.

У Росії сьогодні по всій країні проходять антикорупційні мітинги. Лідер ФБК Олексій Навальний був затриманий ще до початку заходів у Москві, по всій країні затримують учасників як санкціонованих, так і неузгоджених мітингів. Точної кількості немає, однак, судячи за повідомленнями правозахисників і ЗМІ, затримано близько 1000 осіб, у Москві на Тверській під час затримань ОМОН бив людей. У Пітері навіть качечку в автозак "упакували".

В Україні сьогодні запустили дорожню поліцію. Кажуть, що це ніяке не ДАІ і поки пости будуть працювати на чотирьох трасах - "Київ-Харків", "Київ-Зборів", "Луцьк-Ковель" та "Ягодин-Сарни".

Загострення в зоні АТО не припиняється. Сьогодні в Міноборони заявили, що ситуація напружена вже третій тиждень, і передумов до зменшення активності бойовиків поки не видно. За минулу добу загинули двоє бійців ЗСУ, ще четверо дістали поранення. Станом на 12:00 сьогоднішнього дня вже було відомо про ще чотирьох поранених бійців АТО і одного загиблого.

Мер Львова Андрій Садовий сьогодні оголосив про рішення міської комісії, яка звернулась до уряду, щоб оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації. Голова мерії зазначив, що Львів для подолання критичної ситуації через відсутність власної звалища вжив усі можливі заходи, будівництво нового заводу триватиме 2 роки.

Читайте також