Головні новини 17 липня: Вибух в Одесі, зустріч Порошенка з Філіпом та річниця катастрофи MH17
21:06 17.07.2017
255

Початок нового робочого тижня минув в Україні, так само як і у світі, дещо спокійно, якщо не вважати окремих надзвичайних подій. Президент Петро Порошенко сьогодні відвідав Одесу і готується вирушити до Грузії, там само, в Південній Пальмірі сьогодні вибухнула граната, забравши життя 16-річного підлітка, а Україна і світ сьогодні вшановують пам'ять жертв катастрофи "Боїнга-777" компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 з Амстердама до Куала-Лумпур. Про ці та інші події дня - у нашій традиційній добірці.

Україна і світове співтовариство сьогодні згадують жертв авіакатастрофи малайзійського "Боїнга", що сталася три роки тому в небі над окупованою частиною Донбасу. У річницю трагедії Міжнародна експертно-журналістська дослідницька група Bellingcat опублікувала узагальнюючу доповідь, в якій наводяться докази причетності до цих дій проросійських бойовиків і спростовуються найбільш відомі альтернативні версії перебігу подій. Президент України Петро Порошенко сьогодні вранці вшанував пам'ять жертв катастрофи, а прем'єр Володимир Гройсман згадав, з якими труднощами довелося зіткнутися в перші дні трагедії.

Глава держави також прибув до Одеського регіону. В обласному центрі Порошенко відвідав міжнародні військові навчання "Sea Breeze-2017", де заявив, що намір повернути на порядок денний питання про членство України в НАТО є правильним. Президент також повідомив про отримання ратифікованої Угоди про асоціацію з ЄС. Після глава держави поїхав на українсько-молдовський кордон, де разом з прем'єром Молдови Павлом Філіпом взяв участь у запуску процедури спільного контролю на пункті пропуску "Кучурган - Первомайськ". Там Порошенко заявив про готовність сприяти відновленню територіальної цілісності Молдови. Сьогодні ж, як раніше повідомляли в прес-службі президента України, повинен розпочатися його візит до Грузії, який триватиме до 19 липня.

В Одесі стався трагічний випадок - у результаті вибуху гранати там загинув 16-річний підліток, ще дві людини дістали поранення. Пізніше в поліції повідомили подробиці події, за цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

У Донецькій області сьогодні на невідомому вибуховому пристрої підірвався трактор, постраждали дві особи.

Зі світових подій, які сьогодні необхідно виділити, - вибух автомобіля з військовими в Туреччині, поранено 18 осіб; президентські вибори в Індіїлісові пожежі в Канаді, Чорногорії та Хорватії.

Щодо погоди упродовж найближчих 5 днів, то вона буде теплою: в Україні прогнозують переважно ясну погоду, максимально стовпчик термометра підніматиметься до 30 градусів. Детальний прогноз на тиждень читайте за цим посиланням.

Читайте також