Головні новини 27 липня: Хресна хода в Києві, вибух у Дніпрі та міністр у плацкарті
18:44 27.07.2017

У столиці сьогодні відзначили річницю хрещення Київської Русі, український міністр похвалився поїздкою в плацкартному вагоні пасажирського поїзда, у Дніпрі підірвали автомобіль, а в Одесі зі стріляниною пограбували чоловіка. Про ці та інші події четверга, 27 липня, читайте в нашому традиційному зведенні 112.ua.

У Дніпрі сьогодні вранці підірвали автомобіль, при цьому постраждало двоє осіб. Спочатку поліція повідомила про те, що травмувалася 27-річна дівчина, яка перебувала за кермом. Її доставили до лікарні. Пізніше в поліції повідомили про травмування 70-річної жінки, під час вибуху вона проходила повз. Те, що сталося, поліція розслідує як замах на вбивство. До речі, одного з підозрюваних у недавній стрілянині в центрі Дніпра, за якої загинуло двоє учасників АТО, сьогодні заарештували без права внесення застави терміном на 2 місяці.

У столиці сьогодні відзначили річницю Хрещення Київської Русі, пройшов молебень і Хресна хода. За кілька годин до цього центр столиці було перекрито правоохоронцями, правопорядок сьогодні забезпечували до 4 тис. силовиків. Участь у заходах взяли тисячі віруючих, грубих порушень громадського порядку поліція не зафіксувала.

В Одесі сьогодні сталося зухвале пограбування. Троє чоловіків з пістолетом, молотками і битами напали на автомобіль Hyundai Tucson з київськими номерами, в якому перебував підприємець, який щойно забрав з банку велику суму готівкою. У зв'язку з цим у місті оголошено план "Сирена".

Міністр інфраструктури Володимир Омелян похвалився поїздкою до Дніпра з Києва в плацкартному вагоні поїзда. Відповідні фото він розмістив у соцмережі. Вагоном міністр залишився в цілому задоволений, не сподобалися лише постільна білизна і задушливе повітря. На такий вчинок міністра бурхливо відреагували його друзі та підписники, буквально закидавши чиновника десятками різних коментарів; добірку найцікавіших можна почитати за цим посиланням.

Прихильники екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, напередодні позбавленого українського громадянства, сьогодні протестували в центрі столиці, встигнувши навіть поштовхатися з поліцією під будівлею президентської Адміністрації. Сам екс-чиновник має намір указ президента оскаржити в суді. В АП раніше сьогодні пояснили причини такого рішення глави держави.

Ще один політик, який називає себе опозиційним, Надія Савченко в інтерв'ю ЗМІ заявила про намір балотуватися в президенти України. Вона також не проти взяти участь у парламентських виборах разом зі своєю політичною силою.

Голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль сьогодні під час сесії обласної ради зробив гучну заяву. За його словами, в регіоні готується захоплення державної влади. Голова ОДА підкреслив, що направить своє звернення разом з наявними фактами до президента, Генпрокуратури і Служби безпеки України.

Сьогодні в Києві "мінували" будівлю центрального залізничного вокзалу. На щастя, таке повідомлення виявилося хибним, однак для перевірки поліції довелося евакуювати з нього понад 2 тис. пасажирів і співробітників. За фактом надання неправдивої інформації буде вжито відповідних заходів.

І нарешті про погоду. На завтра, омріяну багатьма п'ятницю, синоптики оголосили в низці регіонів штормове попередження. Пройдуть сильні дощі, град і шквали.

Такими були головні новини сьогоднішнього дня, передостаннього робочого на поточному тижні.

Читайте також