Напередодні Різдва рятувальники здійснили масові перевірки храмів
11:00 06.01.2019

Перед Різдвом правоохоронці та рятувальники вже обстежили понад 8 тисяч храмів на наявність вибухонебезпечних речовин та рівень дотримання пожежної небезпеки.

Загалом, під час святкувань за безпекою слідкуватимуть 17 тисяч правоохоронців, повідомляє департамент комунікації МВС України.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий наголосив, що безпеку біля храмів гарантуватимуть понад 17 тисяч працівників Національної поліції та Нацгвардії. "Поліцейські та рятувальники вже обстежили понад вісім тисяч культових споруд на наявність вибухонебезпечних предметів та перевірили рівень дотримання пожежної безпеки. Робота продовжується", – сказав він.

Окрім того, близько семи тисяч правоохоронців будуть залучені до охорони громадського порядку на вулицях міст. Вони патрулюватимуть населені пункти та автошляхи.

Яровий додав, що на посилений варіант несення служби переведені сім тисяч рятувальників Держслужби з надзвичайних ситуацій та дві тисячі одиниць рятувальної техніки.

За його словами, основним завданням правоохоронців залишаються превентивні заходи з недопущення правопорушень та запобігання провокаціям, нещасним випадкам та надзвичайним ситуаціям.

У ніч з 6 на 7 січня богослужіння відбуватимуться у майже 14 тисячах культових споруд. Найбільше їх відбудуться у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській та Дніпропетровській областях.

Читайте також