Теракт в Барселоні: люди в паніці розбігалися і ховалися в магазинах
12:48 19.08.2017

Відразу після теракту на місці події з'явилася поліція, "швидкі" тавертольоти, розповіла кримчанка, яка виявилася поблизу, - пише Сегодня.

17 серпня в іспанській Барселоні стався теракт. На популярній серед туристів вулиці фургон наїхав на людей. Поліція Каталонії підтвердила інформацію про 14 загиблих, близько 100 людей постраждали. Кримчанка Адиле Сейт-Аріф з цього місця пішла за 10-15 хвилин до події. Про те, що сталося, вона дізналася від людей, що втікали в паніці.

"Люди з криками почали бігти з боку вулиці Ла Рамбле. Всіх охопила паніка. Відразу купа поліцейських, "швидких", вертольоти, магазини почали закриватися. Ми з сім'єю встигли сховатися в одному магазині", – розповіла "Сегодня" дівчина. За її словами, відразу після події рух в Барселоні не був обмежений. Крім того, туристів не попереджали і про підвищення заходів безпеки. "У нас був трансфер до узбережжя. Автобус нас забрав і ми спокійно поїхали. Правда двох людей не вистачало, невідомо що сталося з ними. За нами в автобусі сиділи дві британки, вони плакали і говорили, що бачили весь цей жах", – розповіла Сейт-Аріф.

За словами українки Тетяна Кухоцької, яка зараз перебуває в іспанській Валенсії,обстановка в курортній зоні спокійна. Втім, сьогодні на пляжах з'явилися карабінери -озброєні поліцейські, зазначила вона.

Тим часом, незважаючи на події, українці не відмовляються від відпочинку в Іспанії.Як повідомили "Сегодня" в одній з українських турфірм, запитів на ануляцію абоперенесення турів вони не отримували.

Нагадаємо, що після теракту в Барселоні в Камбрілсі, розташованому неподалік, п'ятьбойовиків "Ісламської держави" на Audi в'їхали в пішоходів на вулиці. Перш ніж їхзастрелили, вони встигли поранити сімох перехожих, в тому числі одного поліцейського.Четверо терористів загинули на місці, п'ятий помер пізніше. На наступний день сталовідомо про смерть одного з потерпілих.

 
Читайте також