Кабмін вніс зміни в електронну систему держзакупівель
15:08 10.08.2017
252

Кабінет міністрів України вніс зміни в електронну систему державних закупівель ProZorro. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Вчора, 9 серпня 2017 року, уряд прийняв постанову, яка вносить зміни в порядок функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків. Ці зміни вдосконалюють функціонування електронної системи закупівель ProZorro", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, постанова дозволить створити умови для використання системи ProZorro державними, комунальними та іншими підприємствами, на які не поширюється дія закону України "Про публічні закупівлі". Відзначається, що вони зможуть проводити свої закупівлі прозорим і конкурентним способом, економлячи кошти, а громадськість буде мати доступ до інформації про такі закупівлі. Крім того, постанова збільшує кількість випадків, в яких оператор авторизованого електронного майданчика повертає плату учаснику тендера, а адміністратор повертає виплату оператору авторизованого електронного майданчика.

Внесені зміни дозволять забезпечити більш справедливі умови участі бізнесу у процедурах закупівель. Також, прийнято постанову вносить уточнення в законодавстві щодо податку на додану вартість. Він враховується в оплату учасника та оператора авторизованого електронного майданчика. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Світовий банк планує закуповувати через ProZorro товари та послуги для своїх проектів в Україні.

РБК-Україна
Читайте також