Комітет ради не дозволив притягувати до відповідальності нардепа Дейдея
16:30 03.07.2017
252

Відповідне рішення було ухвалене щойно. Регламентний комітет Верховної Ради не надав згоди на притягнення до кримінально-процесуального відповідальності  До Ради внесли подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності Дейдея народного депутата від "Народного фронту" Євгена Дейдея.  Про це повідомляє ТСН.

Відповідне подання "Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дейдея Євгена Сергійовича" було підтримане та внесене до Ради генеральним прокурором Юрієм Луценком ще 21 червня.

"Комітет вважає, що подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дейдея Євгена... є недостатньо обґрунтованим, вмотивованим та не містить конкретних фактів. Висновки слідства ґрунтуються на припущеннях, а законність одержання доказів є сумнівною, що не може підтверджувати факти вчинення Дейдеєм кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 168-2 Кримінального кодексу України", - цитує заступника голови комітету Павла Пинзеника УНІАН.

За таке рішення комітету проголосувала більшість присутніх на засіданні.

Читайте також: Прокурори оприлюднили схему витрат нардепа Дейдея

Нагадаємо, Дейдей заявив, що "грузини не мають правити" в Україні нардеп від "Народного фронту" Євген Дейдей назвав оголошену йому підозру у незаконному збагаченні фейком.  Заступника глави Антикорупційного бюро Гізо Углаву парламентар назвав своїм "ворогом".

"Ви знаєте, як в Одесі ми боролися з грузинською мафією... Зараз, коли ми змогли їх всіх звідти вигнати, така виходить розправа. Так не повинно бути, Юрій Віталійович (Луценко – Ред.). Грузини не повинні правити у нас в країні", - сказав Дейдей.

Внаслідок спільної перевірки поданих електронних декларацій ГПУ, САП та НАБУ до Верховної Ради України підготовлені подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Геннадія Бобова, Євгена Дейдея та Андрія Лозового. За даними генпрокурора Юрія Луценка, Бобова звинувачують в ухиленні від сплати та декларуванні недостовірної інформації. Дейдея та Лозового звинувачують у незаконному збагаченні.

Сам Дейдей раніше стверджував, що не переймається через можливе позбавлення депутатської недоторканності.

Читайте також